Hopp til innholdet

A/C Klima Service

A/C Klima-service! Et unikt tilbud.

Vi utfører servicen hos oss, hjemme hos deg eller på jobben din med toppmoderne utstyr.

Bilens klimaanlegg øker komforten og sikkerheten. Trivsel i bilen, stabil temperatur og fuktighet påvirker bilførerens konsentrasjon og yteevne. Det er enkelt å bruke air conditioning systemet, men også dette trenger service for å fungere effektivt og problemfritt.

Pris oppkobling og diagnose kr 1490,- inkl.mva*

Trykktesting med nitrogen kr 990,-

*Tillegg for kuldemedie og kjøring.

Hvordan fungerer klimaanlegget?

AC-systemet er utviklet for å redusere fukt og varme og rense luften i kupéen. AC er et lukket system der kjølemiddel sirkulerer ved hjelp av en kompressor, i prinsipp på samme måte som i et kjøleskap. Kjølemiddelet transporterer varme fra kupéen til en kondensator som sitter i motorrommet foran på bilen. Varmen kjøles ned og det avkjølte mediet ledes tilbake til en fordamper som suger inn varmen fra luften som går inn i kupéen. Det varme kjølemiddelet sirkulerer senere videre. Klimaanlegget produserer altså ikke kulde, men tar vekk varme fra kupéen. Det er enkelt å bruke AC-systemet. Termostaten stilles inn på ønsket temperatur, og systemet holder deretter automatisk denne temperaturen.

 

Hvorfor er aircondition service nødvendig?

Det lukkede systemet holder seg ikke helt lukket under de værforholdene som råder i Norge. Selv i nye anlegg kan det forsvinne 10-15 prosent av kjølemiddelet hvert år. Derfor anbefaler vi årlig AC-service.

Lekkasje av kjølemiddel henger sammen med at AC-systemet ikke er i gang året rundt. For at pakningene i systemet ikke skal tørke ut, må AC-systemet brukes minst en gang månedlig. Normalt er ikke dette mulig i Norge, siden vi har vinterklima i flere måneder. Når temperaturen om vinteren ligger under 2-5 plussgrader belastes ikke kompressoren på samme måte som om sommeren. Systemet inneholder gasslignende middel som lekker sakte ut gjennom sprekker i tørre pakninger. Dessuten kan store temperaturvariasjoner, rystelser, vibrasjoner fra motoren og kollisjonsskader føre til at det trykkutsatte gasslignende kjølemiddelet lekker ut av AC-systemet. Når mengden kjølemiddel reduseres, går kompressoren raskere enn normalt, noe som øker drivstofforbruket. Servicemontører som arbeider med AC-anlegg må ha opplæring for å få håndtere kjølemiddelet.

NYHET -Aircondition rens 

Mange har sikkert merket rar lukt i bilen, hvis man ikke har brukt AC anlegget på en stund. Nå er løsningen her.

AC anlegget i bilen/lastebil/traktor etc. produserer mye fuktighet, noe som gir gode vekstforholdfor bakterier. I luftekanalene i dashbordet vil disse bakteriene spres ut i kupeen i bilen, og skape risiko for allergiske reaksjoner og vond lukt i bilen. Det er ikke mulig og komme til å rengjøre kanalene på vanlig måte. Vår Evapomat klimarenser forstøver en rensevæske, og denne trekkes inn i luftekanalen og AC anlegget, hvor den rengjører og dreper bakterier. Dette vil skape en frisk luft, og ta bort vond lukt i bilen. Vi har også en ekstra fresh lukt som kan tilføres til slutt etter rens.

Pris kun kr 799,-